TERRA INCOGNITA -> A világ ahol élünk
TERRA INCOGNITA -> A világ ahol élünk
CÍMLAP
 
Szerkesztőség beszélgetések
 
HÍREK -POLITIKA
 
CIVIL VÉDERŐK
 
CIVIL ELLENÁLLÁS
 
MUSTRA
 
A SZELLEM HATALMA
 
ÁLDOZATOK
 
PÁRTOK
 
AZ OROSZOK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK
 
Kapcsolatfelvétel
 
Impresszum

Rovat szerkesztő:

Audie

elérhetőségünk:  

  terrainc88@gmail.com

 

 
TEMP
 
A szerk
 
GAZDASÁG

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A devizahitelesek lakásait fél áron veszik és viszik

forrás: Ingatlanmagazin  2009.06.05. 22:55

A bankok a tartozásokat - vagyis a bebukott hitelesek lakásait - csomagban adják el erre szakosodott cégeknek, akik jutalékért kínálják megvételre befektetői csoportoknak. Van olyan cég, amelyik csak közvetíti a bebukott hitelesek lakásait, mások árverezik is. A bankoknak érdekük gyorsan megszabadulni a kétes kintlévőségtől, hiszen így kevesebb céltartalékot kell képezniük, és jobb lesz a minősítésük. A minősítéstől függ, hogy mekkora felárat kell fizetniük forrásbevonáskor, hiszen a kereskedelmi bankok is a nemzetközi piacon szerzik be a pénzügyi forrásokat, amelyeket aztán hitelként kiközvetítenek a leendő ügyfeleknek. Előfordul, hogy azok a pénzügyi szolgáltató cégek, akik korábban hitelkihelyezéssel foglalkoztak, most a bedőlt hitelek után maradt lakásokat árulják fél áron befektetőknek. Ezért a folyamatot hívhatjuk a cégek evolúciójának is. Sokszor még a cég neve sem változik, de ha új néven is szerepelnek, a tulajdonosi szerkezet ugyanaz. Közel vannak a tűzhöz, azaz a bankokkal jó kapcsolatot ápolnak, amelyeket korábbi hitelezői tevékenységük során építettek ki. Ezek a cégek néha őrzővédő cégekkel is munkakapcsolatba kerülnek.

Csath Magdolna: Kibújt a szög a zsákból!

forrás:Nemzeti Hírháló / Magyar Hírlap  2009.06.05. 21:34

A valódi ok az, hogy azt szeretnék, a kismama rövidebb ideig maradjon otthon a kisgyermekkel. Vagyis mielőbb menjen vissza dolgozni. Ez egyrészt tisztességtelen, másrészt hosszabb távon nagyon káros. Tisztességtelen azért, mert nincsenek munkahelyek, és nincsenek elérhető árú és jó minőségű bölcsődék. Káros azért, mert bár a gazdasági teljesítmény mérésére nálunk alapvetően használt GDP-be, azaz a bruttó hazai termékbe nem számít bele a gyermekkel való foglalkozás, pedig a társadalomnak hasznos, ha a gyermekkel hároméves koráig otthon tud maradni az édesanyja. Egyébként ma is lehetősége van az anyukának arra, hogy ha van munkahelye, és van kire bíznia a gyermekét, akkor korábban visszamenjen dolgozni. Erre anyagi kényszerrel szorítani rá a fiatal nőket család- és társadalomellenes tett. Egyik várható következménye a születések számának csökkenése lehet, éppen úgy, ahogy a Bokros-csomag idején történt. Pedig a tartós versenyképesség-javuláshoz növekvő számú, jól képzett munkaerőre lenne szükség.

Majd a FIDESZ...!

Audie  2009.06.05. 18:30

A Fidesz, ha komolyan gondolná, hogy segítséget ad a hiteleseknek, akkor nem az önkormányzatok kezébe játszaná át a lakásokat! Esetleg elgondolkozhatna azon, hogy a bankok, akik eddig vidáman "nyerészkedtek", sőt a "rossz tulajdonos" állam tőkésítgeti és segíti ki (sic!) őket ha kell, no persze mindig a lakosság kárára, most talán nyúljanak a zsebükbe, és az érdemtelen haszonból fedezzék az általuk okozott károkat! Mi ez? Megvezetés? Amikor ilyeneket nyilatkozik a jövendő kormányzópárt, akkor rá kell ébredni arra, hogy alig valamivel károsabb az országra nézve, mint a mostaniak. Már pedig a mostani 3-as nagy koalícióról bártan elmondhatjuk, olyanok mint az alkohol: "ÖL, BUTÍT, NYOMORBA DÖNT!"

Szervezett bűnözés az ingatlanok árverésein?

forrás: FigyelőNet  2009.06.05. 17:55

A piaci ár töredékéért is eladhatók az ingatlanok, és utóbb hiába perel a volt tulajdonos, mert az ingatlanokat gyorsan tovább értékesítik. A Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének ügyvédje, Csere Péter szerint a "csapnivaló jogszabályok miatt" egyre nagyobb teret nyer az árveréseknél a szervezett bűnözés. Az árverésen a vevők között fele-fele arányban vannak becsületes vevők és bűnözők.

Kételkedünk

Audie  2009.05.25. 12:04
Kár, hogy az egyenletletnek mindig csak egyetlen elemét nézik és magyarázzák “nagyívű” politikusaink, s lehetőleg mindig azt, amin nem látszik az elvonás. Pedig, ha egységében szemlélnék a pozitívumokat és negatívumokat, gyorsan átláthatóvá válna, hogy az egyenleg továbbra is negative. No persze csak a bérből és fizetésből élők számára. ...De lehet, hogy azért nem mert ő is a “haveri kör”, a sáskahad oszlopos tagja. Valahogy furcsa bizalmatlanságot vált ki az emberekből, amikor kiderül a régi- és újsütetű politikusainkról, hogy közös bizniszekben szövődött a nagy haverság. Ma már a Wallis, a Motim, a Deloitte, a HajdúBét, stb nevek az erkölcstelenség bélyegét sütik tagjaikra. Akár csak az SZDSZ, MSZP, MSZMP, MDF, stb. nevek Mind káin bélyegek!

Csath Magdolna: A Bajnai-terv

forrás: Nemzeti Hírháló  2009.05.12. 19:41
A munkaadói járulék csökkentése: ez a lépés elvileg hozzájárulhatna a munkahelyek megőrzéséhez, de egyrészt hatása nagyon sokára fog jelentkezni, másrészt pedig nem is vonatkozik mindenkire. Ugyanis csupán a minimálbér kétszerese alatt keresők esetén csökken majd a járulék öt százalékkal. Ez azt jelenti, hogy a magasabban kvalifikált szakemberek foglalkoztatása továbbra sem lesz érdeke a munkaadóknak. Ez a megoldás azt igazolja, hogy Bajnaiék sem becsülik a tudást. A személyi jövedelemadó alsó sávhatárának minimális - évi kétszázezer forinttal történő - felemelése csak jövőre várható, de ennek kedvező hatását is lerontja a tervezett "szuperbruttósítás", vagyis az adóalap összes járulékkal való megemelése. Ez ugyanis adóemelést jelent. Fel kell figyelni arra is, hogy a Bajnai-terv nemcsak amiatt tudásellenes, mert a kvalifikált, nagy tudású szakembereket foglalkoztató cégeket és intézményeket kizárja a munkaadói járulék csökkentésének a lehetőségéből. Ez az értékrend a családipótlék-jogosultság 23 éves korról húszra való csökkentésénél is tetten érhető. Ez ugyanis a felsőfokú tanulmányokat végzők életét nehezíti meg. Visszaköszön benne Bokros és a Reformszövetség azon véleménye, hogy minek annyi diplomás, tanult ember Magyarországon!

Bajnai válságkezelő programja

  2009.05.10. 23:32

Egy dal az éhes proletárnak

forrás Magyar Hírlap / Csath Magdolna  2009.04.13. 11:01

A Magyar Hirlap-ban, "Egy dal az éhes proletárnak" címmel jelent meg Csath Magdolna írása. Éppen ezért a családoktól nem elvenni kellene, hanem támogatni őket. Az eddig sem túlzottan kiváló anyagi körülmények között élő nyugdíjasokat sem kellene még tovább nyomorgatni, hiszen már most is nagyon alacsony a magyarok várható élettartama. Mindez azonban nem érdekli az uralkodó MSZP–t és a vele összekacsintó SZDSZ–t. Számukra csak az a fontos, hogy gondolkodás nélkül kiszolgálják azt az érdekkört, amely hatalomban tartja őket. Közben pedig hadd pusztuljon a lakosság, és kerüljön a maradék nemzeti vagyon is idegen kézbe! Ez az országvesztő út nem folytatható. Bajnai nem lehet Magyarország miniszterelnöke, és emberellenes csomagja nem valósítható meg. Akkor sem, ha ezt Veres János és Simor András a kormány nevében megígérte az EU pénzügyi biztosának, Joachim Almuniának és az IMF elnökének, Dominique Strauss Kahnnak. Magyarországnak nem idegen parancsokat végrehajtó vezetőkre van szüksége! Eljött annak az ideje, hogy a civil társadalom elszámoltassa azokat, akik – immáron hét éve – irányítják az országot, s ezalatt gazdasági és morális káoszba taszították.

A WALLIS birodalom

Audie összeállítása  2009.04.09. 14:52

A Wallis csoport a magyar gazdaság jelentős szereplője. A 16 éve működő, magyar magántulajdonban lévő cégcsoport összesített árbevétele 2005-ben meghaladta a 61 milliárd forint, munkatársainak száma 1445 fő. 2005 végén a konszolidált saját tőke 14,8 milliárd Ft volt.Az első Wallis vállalat, a Wallis Holding Kft. 1990-ben alakult, majd ezt követte több kereskedelmi és befektetési cég megalapítása. A jelenlegi struktúra alapját jelentő holdingok szervezése 1994-ben kezdődött a Wallis Befektetési, Gazdasági és Vagyonkezelő Zrt. létrejöttével. 2006-ban a cégcsoportot 67 tagvállalat alkotja. A Wallis egyik legfőbb értéke a management szaktudás, amelyet az aktív tulajdonlási filozófiájára alapozva kamatoztat cégeiben. A cégcsoport az elmúlt években bebizonyította, hogy egyenrangú partnere, vagy esetenként valódi alternatívája lehet a multinacionális vállalatoknak Magyarországon. Tiszta, és jól átlátható cégekre van szüksége az országnak, off-shor  és hasonló "mellék-üzemágak" nélkül. Vajon a WALLIS tulajdonosi köre és mendzsmentje milyen értékrendet követ, mennyire érvényes náluk a "multi szemlélet"?

FOSZTOGATÓK III.

Drábik János (lejegyezte:Fort András)  2008.10.19. 07:15
..."Simor András... azt is megmondom, hogy miért hazaáruló: Mert most is azt mondja, hogy még további 2500 milliárdot kell kivonni az országból azért, hogy ez a Nemzetközi Pénzvilág változatlan mértékben jusson hozzá a profitjához!... >> Mert a megszorításoknak, és ennek az egész fosztogatásnak semmi értelme nincs!... >> Azért mondom, hogy léhűtők, mert semmiféle haszna nincsen a munkájuknak! Csak kára! Csak kára! Hiszen ettől ment tönkre az ország! És a Népnek fogalma sincs arról, - hogy azok, akik állandóan kirabolják, leszívják, - azok a Nemzeti Bank Vezérkarában ülnek..."

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
NAVIGÁTOR
Kultúra: Árnyék és Ragyogás
Zöld:  Csodálatos Világ
Tudomány: AURORA
Jövőnk.Info
 
LEGFRISSEBBEK
Ismét randalíroztak a zsidó telepesek - KÜLFÖLD
Készül az újabb provokáció - JÖVŐNK
Demonstrációs felhívás - OTTHONVÉDŐK
Kavics az égben 4. - KULTÚRA
TMRSZ tájékoztató Gyöngyöspatáról - JÖVŐNK
Pártokrácia, az idegen hódítás legfőbb eszköze! - CIKK
A polip karja - Jövőnk
Anyuúúú! - CIKK

Állatvédőrség - ZÖLD

Miért nem állnak a pokol katonái elé a főpapok? - CIKK
MEGHÍVÓ - BELFÖLD
Megerőszakoltak és megöltek egy bahrain-i költőnőt - KÜLFÖLD
A MOCSOK ELBORÍT - CIKK
Demokratikus népirtás - CIKK
Hontalanok 1-6. - KULTÚRA
Bűneik a fejükre visszaszállnak... - CIKK
600. - KULTÚRA
Aki szelet vet, vihart arat! - CIKK
ELTERVEZETT POLGÁRHÁBORÚ - CIKK
Tanmese - GÖRBE TÜKÖR
Egy elkeseredett tűzoltó nyílt levele - SZEMEZGETŐ
Egy füst alatt? - KÜLFÖLD
Kezdeti stádiumban gyógyítható a rák! - POSTÁNKBÓL
Vicc - Lóverseny - GÖRBE TÜKÖR
A Hit Gyülekezetének karmaiban - SZEMEZGETŐ
EGYIPTOM NEM AKAR GÁZT ADNI IZRAELNEK - KÜLFÖLD
Különleges érzékelés - TUDOMÁNY
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - ZÖLD
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - ZÖLD
Emberi felelőtlenség - ZÖLD
HELL... - SZEMEZGETŐ
Majd ha Japán összeomlik... - KÜLFÖLD
Robin Hood Akciócsoport - FELHÍVÁS - OTTHONVÉDŐK
A bajok forrása 2. - POSTÁNKBÓL
A bajok forrása 1. - POSTÁNKBÓL
A Jobbik sajnálatos válságának okairól - CIKK
Célkeresztben: A bankok - a pénz urai X. - MEGOLDÁSOK
Háború a bolygó ellen - TUD-TECH
A tények makacs dolgok Orbán elvtárs - CIKK
Éhezés és düh - CIKK
Egészségmegőrzés az ősi hagyományok alapján - MSZ
Előkészületben a "Lex Lázár"? - SZÉKELY MAGYAR NEMZETŐRSÉG

 

 
HIRDETÉS
 
KÉSZÜLŐBEN
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!