TERRA INCOGNITA -> A világ ahol élünk
TERRA INCOGNITA -> A világ ahol élünk
CÍMLAP
 
Szerkesztőség beszélgetések
 
HÍREK -POLITIKA
 
CIVIL VÉDERŐK
 
CIVIL ELLENÁLLÁS
 
MUSTRA
 
A SZELLEM HATALMA
 
ÁLDOZATOK
 
PÁRTOK
 
AZ OROSZOK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK
 
Kapcsolatfelvétel
 
Impresszum

Rovat szerkesztő:

Audie

elérhetőségünk:  

  terrainc88@gmail.com

 

 
TEMP
 
A szerk
 
Cikk
Cikk : Éhezés és düh

Éhezés és düh

SZRTI F.F.  2011.01.30. 12:14

Noha jelen írásunk az arab világ országaiban futótűzként terjedő zavargásokkal kíván foglalkozni, egy összefoglaló erejéig, azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy a világon mindenütt (Európa, Dél-Amerika, Ázsia országaiban is) felütötte már a fejét a népi ellenállás a cionista, népnyomorító kormányokkal szemben. Az évek óta folyó demonstrációk, tüntetések hosszú sora bizonyítja ezt világszerte. Bár sok országban próbálják korlátozni az információk szabad áramlását a legkülönfélébb módszerekkel, azonban a hírek mégis kiszivárognak és eljutnak mindenhová. Afrika és Közel-kelet országai a harcoktól hangosak. Vannak olyan nemzetek, akik évek óta hadban állnak, fegyveres háborút folytatnak, egymással, vagy a megszállókkal, vannak, ahol a fegyverek még hallgatnak, de a háború már zajlik.


 
Éhezés és düh

Forrong az „arab” világ – és eljött az iszlám „ébredés”
 
Összeállítás az „arab” világ 6 országának forradalmairól videókkal.
Olyan információkat felsorolva, melyeket a liberális médiák elhallgatnak
 
 
 
Noha jelen írásunk az arab világ országaiban futótűzként terjedő zavargásokkal kíván foglalkozni, egy összefoglaló erejéig, azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy a világon mindenütt (Európa, Dél-Amerika, Ázsia országaiban is) felütötte már a fejét a népi ellenállás a cionista, népnyomorító kormányokkal szemben. Az évek óta folyó demonstrációk, tüntetések hosszú sora bizonyítja ezt világszerte.
Bár sok országban próbálják korlátozni az információk szabad áramlását a legkülönfélébb módszerekkel, azonban a hírek mégis kiszivárognak és eljutnak mindenhová.  Afrika és Közel-kelet országai a harcoktól hangosak. Vannak olyan nemzetek, akik évek óta hadban állnak, fegyveres háborút folytatnak, egymással, vagy a megszállókkal, vannak, ahol a fegyverek még hallgatnak, de a háború már zajlik.
 
Most forrong Tunézia, Algéria, Jemen, Libanon, Egyiptom, Líbia, Jordánia, Szíria. A főprobléma mindenütt ugyanaz. A dilettáns cion-bérenc kormányok szándékos, vagy valódi hozzá nem értése, a rákként burjánzó korrupció, munkanélküliség, alacsony bérek, megfizethetetlen árak, élelmiszer és gyógyszer hiány, sosem látott mértékű eladósítás, a lakhatási problémák gerjesztése.

Ez a tendencia mára megfigyelhető a világ legtöbb országában.

Mindezen problémákon felül az iszlám hatalmas mértékű terjedése, mely a tömegek számára az egyetlen megoldást ígéri. Az iszlám vallás az elszegényedett hatalmas néptömegeknek szellemi táplálékot ad, a cionizmus elleni küzdelemhez. 

Ám, mivel a cionizmus mostanság a „judeo”kereszténység mögé bújik el, pajzsként használva azt, az iszlám ellen, ezért fontos cél, hogy az iszlám, és a tiszta kereszténység (cionizmustól mentes kereszténység) egymást tisztelő vallásokként éljenek. Ne legyenek egymásnak ellenségei. 
 
És arról sem szabad megfelejtkezni, hogy bár mi magunk is használjuk az arab kifejezést, azonban az "arab" világ országaiban lakók, nem mindannyian arabok. Olyannyira, hogy ez olykor belső viszályhoz is vezet. Akár egy-egy országon belül is. De ez egy külön fejezet, elég most annyi, hogy tudnunk kell az ún. „arab” világ sem egységes.
 
De most lássuk, mi zajlik az „arab” világ országaiban.
 
 
Tunézia
 

Annak ellenére, hogy éjszakai kijárási tilalom van Tuniszban, egyre többen jönnek, és gyakoribbak a halálos összecsapások a tiltakozók és a biztonsági erők között. A tüntetések heteken át tartanak Tunéziában, és a hullám szerdán elérte a fővárost is. A tiltakozások hátterében a kormány által fenntartott szegénység, magas munkanélküliség és korrupció elleni küzdelem áll.

 

A zavargások Tunéziában egyre terjednek. Ezer ügyvéd tiltakozik Ben Ali elnök kormánya ellen és most a tanárok is sztrájkot hirdettek. Emberi jogi szervezetek, az újságírók bírálják és tiltakoznak a cenzúra és a rendőri erőszak ellen, az országban, transzparensekkkel, és főként az interneten. Több bloggert is letartóztattak. A kormány mostanra teljes hírzárlatot rendelt el, a társadalmi elégedetlenség már december közepe óta jelen volt, - jelentette a  Riporterek Határok Nélkül szervezet. 

A rendkívüli állapot közepette a folyamatosak a zavargások Tunéziában Mohamed Ghannouchi miniszterelnök azt állítja, hogy Zine El Abidine elnök váltja fel Ben Ali államfőt. Ben Ali maga elhagyta az országot nem sokkal az erőszakos tiltakozások után, és a kormány bejelentette, az előrehozott parlamenti választásokat. Az egész országban rendkívüli állapotot vezettek be. Ben Ali volt elnök családjának nyári rezidenciáját pedig a feldühödött emberek kifosztották és felgyújtották.
 
A biztonsági erők szerint legalább négy ember halt meg vasárnap az összecsapásokban a Kasserine-ben,Tunézia közép-nyugati részén, míg az ellenzék beszámolója szerint az összecsapások legalább 20 halálos áldozatot követeltek.

 
 
Egyiptom
 

 Forradalom Egyiptomban? Halálos áldozatokat követeltek a Mubarak ellenes tüntetések Kairóban. Immár polgárháború készül!

A (egy vidón látható) kormány ellenes tüntetés 3 ember életét követelte. Az utóbbi években több ezer ember került  az utcára. A demonstrációkat a Tunéziában zajló közelmúltbeli zavargások is generálták, és a növekvő elégedetlenség és a kínzó szegénység, valamint a munkanélküliség táplálja Egyiptomban

A legnagyobb megmozdulásra Kairóban gyűltek össze az emberek, ahol a tüntetők szlogeneket skandáltak Hoszni Mubarak elnök ellen. A rendőrség szerint január 29.-ig a felkelés, 100 halálos áldozatot követelt, a sérültek száma 2000 fő Kairóban,  Alexandriában és Szuezben.

A rendőrség egy fiatal tiltakozót terített le messziről, célzott lövéssel. Éjszakai összecsapásokra is sor került. Egyiptomi tömegekkel szembesültek a rohamrendőrök Szuez-ben

 
 
Jemen
 

Január 27-én több ezren tiltakoztak Sanaa-ban, Jemen fővárosában, Ali Abdullah Saleh elnök ellen, aki több, mint 30 éve van hatalmon.

Tunéziából és Egyiptomból már Jemenbe is átterjedtek az új kormányt követelő utcai tüntetések. Nem kevesebb, mint 16,000 tüntető gyűl össze a négy helyszínen szerte a fővárosban, Sanaa-ban. Az emberek szeretnék leváltani az elnököt, ezt kántálták, ezt hirdették minden módon.

Legfőbb céljuk, hogy javítsák az életszínvonalat az arab világ szegény országaiban.
 
A tiltakozások még nyugodt mederben folytak eddig, több tucat rendőr gumibotokkal felfegyverkezve szoros figyelemmel kíséri a helyzetet.
 
A tiltakozók a női aktivisták szabadon bocsájtását is követelték.
Tüntetések folytatódtak a harmadik napon Sanaa-ban. Voltak kormányellenes, de a kormány melletti tüntetések is. Tawakul Karman, az újságíró, akit előzőleg őrizetbe vettek, vasárnap, már megjelent. Az elmúlt napokban több tízezren mentek a fővárosba, és kinyilvánították, hogy immár elegük van a 32 éve tartó elnöki szabályozásból, hogy joguk van a részrehajlás, és véleményformálás nélküli tömegtájékoztatáshoz is.

 

 
Algéria
 

Az algériai Bab el Oued-ben is zajlottak éjszakai zavargások, ezekről is készült videó felvétel.

Ez fordulat; hogy a Algériát is a társadalmi lázadás szele csapta meg. A tüntetéseket itt is az elviselhetetlenül emelkedő árak váltották ki. Bab el Oued-ban is éjszakai zavargásokról számoltak be.
A zavargások Algériában is követeltek halálos áldozatokat, január 8.-ig két ember vesztette életét. Az algériai rendőrséggel történt összecsapásokban egy 18 éves, és egy 32 éves férfi meghalt pénteken. 

 A zavargások itt is a magas megélhetési költségek ellen robbantak ki. Algírban a fiatalok gumiabroncsokat gyújtottak fel tiltakozásul az emelkedő élelmiszerárak és a növekvő munkanélküliség miatt, Ha jól megnézzük a dolgot, a magas árak, főként az élelmiszer árak végső soron éhség lázadáshoz vezetnek előbb-utóbb mindenütt. Ha már az emberek élelmiszert sem tudnak vásárolni, akkor elszabadul a pokol. Jól példázza ezt az Algériai zavargásokról készült videó.

Bordj Bou Arreridj égett, és a helyzet továbbra is azzal fenyeget, hogy a forradalom lángja terjedni fog, tovább folyik a pusztítás és gyújtogatás. Melynek áldozatul esnek az akár állami, akár magán intézmények, üzletek is.

 


Jordánia
 
Több ezer jordániai vonult az utcára a fővárosban és másutt, hogy tiltakozzanak az emelkedő nyersanyagárak, a munkanélküliség és a szegénység ellen.
A tiltakozók arra szólítják fel a Samir Rifai miniszterelnök által vezetett kormányt, hogy mondjon le.
A tüntetők, köztük szakszervezeti tagok és a baloldali párt tagjai, nemzeti zászlót lengettek és kormányellenes szlogeneket kántáltak Amman belvárosában. Követelték a "gyáva" Rifai lemondását.
„Az árak, különösen a benziné és az élelmiszeré egyre magasabbak” mondta Buthaina Iftial, egy 24 éves köztisztviselő. „Egyre szegényebbek vagyunk minden nap!”
A rendőrség és a civil ruhás tisztjei gyűrűbe vették a tüntetőket. Nem érkezett jelentés a letartóztatásokról vagy erőszakról.

"Éhezés és düh"
„Jordánia nem csak a gazdagoké. Óvakodj a mi éhségünktől és a dühünktől”, volt olvasható az egyik transzparensen. A napos ima közepette is erős volt a rendőri jelenlét az AFP hírügynökség szerint.
"Le a Rifai kormánnyal! Fogjatok össze, mert a kormány elveszi tőlünk a húst. Emeli üzemanyagárakat, hogy a zsebébe tömje a milliókat," a tiltakozók énekeltek miközben meneteltek Ammanban.

Tiltakozások a kormány ellen. A jordániaiak már korábban, márciusban is tüntettek az infláció ellen. Most ismét ezrek gerjedtek haragra Ammanban és más városokban és szálltak szembe kormánnyal, mert az képtelen volt féken az árakat és az egyre mélyülő és szélesedő szegénységet.

Hasonló tüntetésekre került sor a városban a Maan, Karak, és Irbid, negyedekben, valamint  az ország más különböző részein.
A tiltakozók a politikával és a kormánnyal szemben emelték fel hangjukat, mivel ők a felelősek, ők generálták a magas árakat és az adókat, mely a jordán nép lázadásához vezetett.
Kedden, a jordániai kormány bejelentette, hogy tervezi, hogy valamelyest csökkentsék az áruk, - beleértve az üzemanyag-, a cukor és a rizs-, árait, valamint szorgalmazzák a munkahelyteremtést. Ezzel akarják megállítani a növekvő népi elégedetlenséget. De a tiltakozók azt mondják, ezek az intézkedések nem elegendőek, és panaszkodnak a növekvő munkanélküliség és a szegénység miatt. Évről-évre sújtja őket az infláció, mely az utolsó hónapban 6,1 százalék volt. 

Jordán aktivisták a kormányzat gazdaságpolitikáját hibáztatják a romló gazdasági körülmények miatt. Tiltakoznak a folyamatosan emelkedő árak ellen. Immár az utcákon adnak hangot az egyre magasabb üzemanyag-és élelmiszerárak feletti felháborodásuknak.

A Muzulmán Testvériség, politikai szárnyát jelentő Iszlám Akció Front (IAF), és az ország 14 szakszervezete azt mondja, hogy tartanak egy parlamenten kívüli ülést, hogy vasárnap „felmondják kormányzat gazdaságpolitikáját”. Követelik a megoldást erre a problémára, hogy elhárítsák az esetleges negatív következményeket. Mindezeket  reformmal kell véghez vinni; valós gazdasági és politikai reformokat terveznek, ez áll a szakszervezetek nyilatkozatában.
Mindezekhez hozzátesszük, hogy Jordánia költségvetési hiánya megdöntötte a 2 milliárd dollárt 2009-ben.

 
 
Líbia
 
 
2011. január 17-én már a negyedik napja tartottak a zavargások és tiltakozó demonstrációk több városban Líbia szerte. A líbiai embereket frusztrálja a kormányzatnak a lakásépítési tervek körüli machinációja, visszaélései. Több kormányzati szociális lakásépítési program menetét akasztották meg. Ezért a szegények elözönlötték az utcákat Beida-ban, mely Líbia harmadik legnagyobb városa.
Líbia más városaiban is az utcára vonultak a feldühödött emberek, Darna-ban, Zuwara-ban, Zawiya-ban, Tajoorah-ban, Bayda-ban, és Benghaziban.

Úgy tűnik, hogy Tunézia sikeres forradalma, melynek kiváltó okai megegyeznek az egész „arab” világban tapasztaltakkal, találkozott az emberek hasonló elképzeléseivel. S így, cselekvésre késztette őket. Líbiában azonban a problémákat tetézte az indokolatlan kormányzati beavatkozás a katasztrofális lakás állapotokba. A líbiai emberek feldühödtek, mert felfüggesztették a már kész, és nagyrészt kifizetett lakások átadását a tulajdonosaiknak.

Jelentések szerint Líbiában aktivisták betörtek és elfoglaltak több száz lakást.

További olaj a tűzre, hogy Muammar al-Kadhafi nyilatkozatot adott ki a tunéziai Ben Ali-rezsim bukása feletti sajnálkozásának hangot adva. Sokan spekulálnak, attól tartva, hogy hasonló eseményekre számíthatnak a saját hazájukban.

Nem volt pletyka a tömeges internetes cenzúra sem, szerte az országban, és megerősítést nyert az is, hogy a YouTube-on már cenzúráztak annak érdekében, hogy elnyomják tiltakozó videókat, és az ehhez hasonló beszámolókat is. A médiában kevés eseményről adnak hírt Líbiában.

A líbiai nép egy valódi demokráciát akar? És harcolnak is érte olyan keményen, mint a tunéziaiak? Csak az idő fogja eldönteni.
A tüntetések a városban fehér transzparensek alatt zajlanak a megfelelő lakhatásért és tisztes életetért.
 

fenti videók a feltöltő figyelmeztetésével kerültek fel, miszerint könnyen lehet, hogy el fogják távolítani, ezért biztonsági mentéseket készített. (mi is)

 
Azt halljuk, hogy a zsidó politikusok, és pénzemberek arról panaszkodnak, hogy nem láthatták előre, hogy mi fog történni, hogy az „arab” világ lángba borul.
Erről szól az alábbi videó: "Israel" vs Egypt, Iran, Hezbollah & Lebanon:

Ne tévesszen meg senkit; Mindent előre jeleztek már 2003-ban: http://www.youtube.com/watch?v=0nR7-Cmszpo

Nos, véleményünk szerint ez csak porhintés, mert nagyon is látták, csak önteltségükben legfeljebb nem hitték el, amit láttak és tudtak. Feltételezzük, hogy ezen túlmenően, nem csak hogy tudtak róla, de ezt is megpróbálták a maguk hasznára fordítani, titokban pénzelni, és irányítani. Csakhogy úgy tűnik, ez az irányítás sok helyütt kicsúszott a kezükből. És most értetlenül szemlélik az eseményeket.

Ha nem feledkeztek volna meg arról, hogy a típusos „minden a pénz” mentalitás nem sajátja a legtöbb népnek, és több figyelmet fordítottak volna a világméretű besúgóhálózatuk figyelmeztetéseire, no és persze nem néznék le mélységesen azokat az értékeket, melyekkel más népek fiai rendelkeznek, akkor most nem ajvékolnának.

Milyen értékekről beszélünk? Például a bátorságról, a becsületről, a hazaszeretetről, a büszkeségről, melyek pénzre nem válthatók. Legalábbis ott nem válthatók aprópénzre, ahol még nem sikerült kiölni/kiöletniük a nép fiaiból és lányaiból ezeket az értékeket, vagy ahol újra visszaszerezték már.

 

Tudomásul kell venni mindenkinek, ha egy gerinces népet kifosztanak, fellázad, ám, ha még meg is alázzák, akkor az isten irgalmazzon a vétkeseknek!

 

SZRTI -Fehér Farkas


 

 
NAVIGÁTOR
Kultúra: Árnyék és Ragyogás
Zöld:  Csodálatos Világ
Tudomány: AURORA
Jövőnk.Info
 
LEGFRISSEBBEK
Ismét randalíroztak a zsidó telepesek - KÜLFÖLD
Készül az újabb provokáció - JÖVŐNK
Demonstrációs felhívás - OTTHONVÉDŐK
Kavics az égben 4. - KULTÚRA
TMRSZ tájékoztató Gyöngyöspatáról - JÖVŐNK
Pártokrácia, az idegen hódítás legfőbb eszköze! - CIKK
A polip karja - Jövőnk
Anyuúúú! - CIKK

Állatvédőrség - ZÖLD

Miért nem állnak a pokol katonái elé a főpapok? - CIKK
MEGHÍVÓ - BELFÖLD
Megerőszakoltak és megöltek egy bahrain-i költőnőt - KÜLFÖLD
A MOCSOK ELBORÍT - CIKK
Demokratikus népirtás - CIKK
Hontalanok 1-6. - KULTÚRA
Bűneik a fejükre visszaszállnak... - CIKK
600. - KULTÚRA
Aki szelet vet, vihart arat! - CIKK
ELTERVEZETT POLGÁRHÁBORÚ - CIKK
Tanmese - GÖRBE TÜKÖR
Egy elkeseredett tűzoltó nyílt levele - SZEMEZGETŐ
Egy füst alatt? - KÜLFÖLD
Kezdeti stádiumban gyógyítható a rák! - POSTÁNKBÓL
Vicc - Lóverseny - GÖRBE TÜKÖR
A Hit Gyülekezetének karmaiban - SZEMEZGETŐ
EGYIPTOM NEM AKAR GÁZT ADNI IZRAELNEK - KÜLFÖLD
Különleges érzékelés - TUDOMÁNY
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - ZÖLD
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - ZÖLD
Emberi felelőtlenség - ZÖLD
HELL... - SZEMEZGETŐ
Majd ha Japán összeomlik... - KÜLFÖLD
Robin Hood Akciócsoport - FELHÍVÁS - OTTHONVÉDŐK
A bajok forrása 2. - POSTÁNKBÓL
A bajok forrása 1. - POSTÁNKBÓL
A Jobbik sajnálatos válságának okairól - CIKK
Célkeresztben: A bankok - a pénz urai X. - MEGOLDÁSOK
Háború a bolygó ellen - TUD-TECH
A tények makacs dolgok Orbán elvtárs - CIKK
Éhezés és düh - CIKK
Egészségmegőrzés az ősi hagyományok alapján - MSZ
Előkészületben a "Lex Lázár"? - SZÉKELY MAGYAR NEMZETŐRSÉG

 

 
HIRDETÉS
 
KÉSZÜLŐBEN
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)