TERRA INCOGNITA -> A világ ahol élünk
TERRA INCOGNITA -> A világ ahol élünk
CÍMLAP
 
Szerkesztőség beszélgetések
 
HÍREK -POLITIKA
 
CIVIL VÉDERŐK
 
CIVIL ELLENÁLLÁS
 
MUSTRA
 
A SZELLEM HATALMA
 
ÁLDOZATOK
 
PÁRTOK
 
AZ OROSZOK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK
 
Kapcsolatfelvétel
 
Impresszum

Rovat szerkesztő:

Audie

elérhetőségünk:  

  terrainc88@gmail.com

 

 
TEMP
 
A szerk
 
KÜLFÖLD
KÜLFÖLD : Majd ha Japán összeomlik...

Majd ha Japán összeomlik...

Fort András  2011.03.11. 17:04

A történelem egyik legnagyobb földrengése és a mindent elsöprő cunami... A jen meredeken zuhan, sokaknak bántotta szemét az erős japán gazdaság. De nem léteznek tektonikus fegyverek ugye? A történelem egyik legnagyobb földrengése volt Japánban. A jen meredeken zuhan... 5-15 méteres cunami kelt útra a Csendes-Óceánon... Március 11-én, helyi idő szerint délután 3/4 3-kor igen erős, a Richter-skála szerinti 8.9-es földrengés rázta meg Japánt. A földrengés epicentruma Honsu sziget közelében, Sendaitól 130, Tokiótól 370 km távolságra volt. A főrengést még háromnegyed órán belül több erős utórengés is követte, ezek közül egy meghaladta a Richter-skála 7-es fokozatát. Két nappal ezelőtt, március 9-én ugyanezzel az epicentrummal már történt egy 7.2-es földrengés. A hatalmas erejű földmozgást követően 5-15 méter magasságot is elérhető szőkőár indult útjára, a Csendes-Óceánon. A Japán Meteorológiai Intézet és a csendes-óceáni Szökőár Előrejelző központ egyaránt szökőár riasztást adott ki, mely Japán, Oroszország, Guam, a Mariana-szigetek, Marcus-szigetek, Wake-sziget és Tajvan területére érvényes. További országokban egyelőre figyelmeztetés van érvényben, amit szükség esetén riasztási szintre emelnek. Pár évvel ezelőtt azt mondta egy bankár: "Majd ha Japán összeomlik, akkor kezdődik az igazi összeomlás a világgazdaságban." Rövidesen eldől, igazat mondott-e...


Majd ha Japán összeomlik... - döbbenetes felvételekkel

A történelem egyik legnagyobb földrengése és a mindent elsöprő cunami...

A jen meredeken zuhan, sokaknak bántotta szemét az erős japán gazdaság. De nem léteznek tektonikus fegyverek ugye?

A történelem egyik legnagyobb földrengése volt Japánban. A jen meredeken zuhan... 5-15 méteres cunami kelt útra a Csendes-Óceánon...

Március 11-én, helyi idő szerint délután 3/4 3-kor igen erős, a Richter-skála szerinti 8.9-es földrengés rázta meg Japánt. A földrengés epicentruma Honsu sziget közelében, Sendaitól 130, Tokiótól 370 km távolságra volt.

A főrengést még háromnegyed órán belül több erős utórengés is követte, ezek közül egy meghaladta a Richter-skála 7-es fokozatát. Két nappal ezelőtt, március 9-én ugyanezzel az epicentrummal már történt egy 7.2-es földrengés.

A hatalmas erejű földmozgást követően 5-15 méter magasságot is elérhető szőkőár indult útjára, a Csendes-Óceánon. A Japán Meteorológiai Intézet és a csendes-óceáni Szökőár Előrejelző központ egyaránt szökőár riasztást adott ki, mely Japán, Oroszország, Guam, a Mariana-szigetek, Marcus-szigetek, Wake-sziget és Tajvan területére érvényes. További országokban egyelőre figyelmeztetés van érvényben, amit szükség esetén riasztási szintre emelnek.

A katasztrófában eddig több száz ember halt meg, de nagyon sokról eddig még nem tudnak. És az áldozatok száma, óráról órára ijesztően növekszik. Jelenleg 4 millió háztartás, majd 10 millió ember van áram nélkül Az emberáldozatok viszonylagosan alacsony száma annak köszönhető, hogy a földrengések szigetének számító Japánban, évtizedek óta olyan technológiával építik a lakó és irodaházakat, melyek többnyire ellenállnak a földrengéseknek.

Egy ilyen súlyosnak számító, 8.9-es földrengés, Európában tízezrek pusztulását okozta volna, néhány perc alatt. Egész városnegyedek kártyavárként omlanának össze.

Ám Japánban nem. Ott földrengés estén a házak nem omlanak össze, hanem ha súlyos külső fizikai behatás éri őket, legfeljebb "eldőlnek" megroggyannak. - De az ipari és gazdasági létesítményeknek, többnyire nincs ilyen biztos (és drága) földrengés biztos védelmük.

És, akkor még a rengéseket követő szökőárról ne is beszéljünk...

Jelenleg a legsúlyosabb károkat Japánban az infrastruktúra, az ipar, a gazdaság, és bizony a pénzpiac szenvedte. Lángok, romok és pusztulás az ipari negyedekben. Az érintett körzetekben TÖBBEK KÖZT A 20 MILLIÓS TOKIÓBAN IS a tömegközlekedés leállt, nem jár a metró, a sérült utak és a szökőár pusztítása miatt, hatalmas dugók alakultak ki az utakon. A repülőterek nem fogadnak, nem indítanak járatokat. Áram nincs.

Nukleáris erőműveket, valamint olajfinomítókat zártak be a földrengés következtében, sőt, az egyik nukleáris erőműben a hűtőrendszer nem üzemel, ezért vészhelyzetet is hirdettek.

Leálltak a Honda, a Toyota és a Nissan üzemei. A Sony megpróbálja evakuálni üzemeit, az ország északi részébe. A Cosmo Oil Co. olajipari konszern, Tokió közelében lévő finomítója hatalmas lángokkal ég.

A katasztrófa elérte a japán pénzpiacot is! A tőzsde 1,7%-kal zárt lejjebb, de az értékének zuhanása miatt, a befektetők igyekszenek megszabadulni a jentől is! A japán jegybank közölte, mindent megtesznek a pénzügyi stabilitás fenntartásáért, - ám egy ekkora katasztrófa hatásait, ők sem tudják semmissé tenni.

Nos, az események után, azért ilyenkor meglódul az ember agya. Eszünkbe jut a haiti katasztrófa, ahol a földrengés epicentruma szintén a tenger alatt volt. Az orosz haditengerészet jelentése szerint, erős a gyanú, hogy azt a katasztrófát, egy úgynevezett "tektonikus fegyver" használata okozta. Ezt "mesterségesen előidézett földrengésnek" is lehet nevezni.

Érdekes adalék a történésekben, (bár látszólag a katasztrófához semmi köze), hogy már tegnap kedvezőtlen makroadatok érkeztek a kelet-ázsiai tőzsdékről, - s nagyon úgy néz ki, hogy a japán fizetőeszköz, a jen, már tegnap ingadozni kezdett. Mintha valahol, valakik, sejtettek volna valamit...

A Haitiben történt eseményekkel kapcsolatos hasonlóság, szinte mellbe vágó. A súlyos japán földrengés epicentruma, a Japán szigetektől észak-keletre, a tengerben volt.

Az emberi áldozatokon és az épületekben s az infrastruktúrában esett károkon kívül, - a japán gazdaság, az ipar, sőt a pénzügyi rendszer szenvedte el még a legsúlyosabb a károkat. A jen értéke változatlanul zuhan.

Japán eddig, a globalista gazdagági és pénzügyi rendszer egyik stabil pillérének számított. de nem mindenki szerette, sok gazdaság kemény versenytársának számított.

Ám ezek után Japán nem biztonságos ország többé. Nagyon úgy néz ki, hogy vége a gazdasági és ipari egyeduralmának...

Pár évvel ezelőtt azt mondta egy bankár: "Majd ha Japán összeomlik, akkor kezdődik az igazi összeomlás a világgazdaságban." Rövidesen eldől, igazat mondott-e...

Döbbenetes felvételek:


A Richter skála:

Kisebb, mint 2,0 mikrorengés: csak műszerekkel érzékelhető (bolygónkon naponta kb. 8.000 fordul elő)

2,0-2,9 rendkívül gyenge rengés: a legtöbb ember még nem érzékeli (naponta átlagosan 1000 ekkora rengést regisztrálnak a műszerek)

3,0-3,9 nagyon gyenge rengés: általában érzékelhető, károkat még nem okoz (A becslések szerint éves viszonylatban 45-50 ezerszer fordul elő)

4,0-4,9 gyenge rengés: a csillárok kilengenek, morajlás hallatszik, károk csak ritkán keletkeznek (Pl. 1985. Berhida M4.9 - a Földön évente 6200 alkalommal regisztrálják)

5,0-5,9 közepes rengés: a szerkezetileg gyenge épületekben komoly károk is keletkezhetnek (évente 800 alkalommal átlagosan)

6,0-6,9 erős rengés: erősebb épületek is megrongálódnak az epicentrumtól 50-80 km távolságban is (Pl. Irán 2003. M6.6 - évente mintegy 120 alkalommal alakul ki)

7,0-7,9 igen erős rengés: súlyos károk: házak és a hidak összeomlása, utak, vasúti sínek deformációja évente (Pl. Japán 1923. M7.9, Kína 2008. M7.9 - évente 15-20 alkalommal)

8,0-8,9 nagyon erős rengés: (Ilyen volt ez a most japáni is) Súlyos károk több száz kilométeres körzetben, többméteres lezökkenések, hegyomlások (Pl. 1556. Kína M8.0) - és most, 2011. március 11, Japán.

9,0-9,9 rendkívüli erejű rengés: rendkívüli pusztítás, megváltozik a táj, átlagosan 20 évente fordul elő (Pl. Szumátra 2005. M9.1)

Nagyobb mint 10: globális katasztrófa: eddig még nem tapasztalt rengés.

 


Fort András - Jövőnk Info – Szabad Riport Tudósító Iroda

2011. március 11

 
NAVIGÁTOR
Kultúra: Árnyék és Ragyogás
Zöld:  Csodálatos Világ
Tudomány: AURORA
Jövőnk.Info
 
LEGFRISSEBBEK
Ismét randalíroztak a zsidó telepesek - KÜLFÖLD
Készül az újabb provokáció - JÖVŐNK
Demonstrációs felhívás - OTTHONVÉDŐK
Kavics az égben 4. - KULTÚRA
TMRSZ tájékoztató Gyöngyöspatáról - JÖVŐNK
Pártokrácia, az idegen hódítás legfőbb eszköze! - CIKK
A polip karja - Jövőnk
Anyuúúú! - CIKK

Állatvédőrség - ZÖLD

Miért nem állnak a pokol katonái elé a főpapok? - CIKK
MEGHÍVÓ - BELFÖLD
Megerőszakoltak és megöltek egy bahrain-i költőnőt - KÜLFÖLD
A MOCSOK ELBORÍT - CIKK
Demokratikus népirtás - CIKK
Hontalanok 1-6. - KULTÚRA
Bűneik a fejükre visszaszállnak... - CIKK
600. - KULTÚRA
Aki szelet vet, vihart arat! - CIKK
ELTERVEZETT POLGÁRHÁBORÚ - CIKK
Tanmese - GÖRBE TÜKÖR
Egy elkeseredett tűzoltó nyílt levele - SZEMEZGETŐ
Egy füst alatt? - KÜLFÖLD
Kezdeti stádiumban gyógyítható a rák! - POSTÁNKBÓL
Vicc - Lóverseny - GÖRBE TÜKÖR
A Hit Gyülekezetének karmaiban - SZEMEZGETŐ
EGYIPTOM NEM AKAR GÁZT ADNI IZRAELNEK - KÜLFÖLD
Különleges érzékelés - TUDOMÁNY
A vakvezető munkakutyák társadalmi elfogadottsága - ZÖLD
Tavaszi tudnivalók a kutyás gazdáknak - ZÖLD
Emberi felelőtlenség - ZÖLD
HELL... - SZEMEZGETŐ
Majd ha Japán összeomlik... - KÜLFÖLD
Robin Hood Akciócsoport - FELHÍVÁS - OTTHONVÉDŐK
A bajok forrása 2. - POSTÁNKBÓL
A bajok forrása 1. - POSTÁNKBÓL
A Jobbik sajnálatos válságának okairól - CIKK
Célkeresztben: A bankok - a pénz urai X. - MEGOLDÁSOK
Háború a bolygó ellen - TUD-TECH
A tények makacs dolgok Orbán elvtárs - CIKK
Éhezés és düh - CIKK
Egészségmegőrzés az ősi hagyományok alapján - MSZ
Előkészületben a "Lex Lázár"? - SZÉKELY MAGYAR NEMZETŐRSÉG

 

 
HIRDETÉS
 
KÉSZÜLŐBEN
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)